Recepta de porc senglar, de Jordi Borrull

El passat dissabte dia 13 d’octubre es va cel·lebrar el sopar de Bosc 2012, on el principal ingredient va ser el porc senglar.
El sopar el va organitzar la Societat de Caçadors de Prades i la Febró conjuntament amb l’Ajuntament de Prades.
El pradenc i soci del grup de caçadors, Jordi Borrull, es va encarregar de l’elaboració d’un dels plats de senglar que es van servir. A continuaicó en podeu llegir la recepta:

RECEPTA DE PORC SENGLAR

Ingredients per a 300 persones:

L’ingredient principal, com indica la recepta, és el porc senglar i millor si és de les nostres muntanyes. Ha d’estar ben alimentat amb avellanes, sentint-ho molt pels pobres pagesos que ho han de patir.

Passos a seguir:

Necessitem 1 o 2 paelles ben grans, culleres de fusta o un bastó per remenar. El primer que s’ha de fer és encendre els focs, millor de llenya, però com que s’ha de treballar molt tallant la llenya, és més senzill amb focs de gas i un encenedor.

Posar oli d’oliva a les paelles, escalfar-lo i quan estigui calent tirar-hi 60 kg de senglar a trossos petits per remenar-ho i coure-ho millor.

Cadascú hi pot afegir els ingredients que vulgui i s’haurà de coure el temps necessari perquè quedi ben tendre.

Si voleu saber alguna cosa més d’aquesta recepta, el que heu de fer es tornar l’any que ve i us direm dos ingredients més i si veniu cada any aconseguireu tenir-los tots (com els fascicles). Penseu a portar paper i llapis per poder-ho apuntar tot, ja que aquest any no us haviem avisat.

La Societat de Caçadors de Prades i la Febró us agraeix la vostra assistència i esperem que us hagi agradat.