Ruta del Roure Reboll

Powered by Wikiloc

El Roure Reboll (Quercus pyrenaica Wild) es diferencia d’altres roures per les seves fulles grans i amb tacte de vellut.

 

A Catalunya l’única població de roure reboll és la present a la zona de les Muntanyes de Prades que es troba majoritàriament al voltant del Coll de la Foguina, Tossal de la Baltasana, Coll del Bosc, Coll de l’Arena i del Pla del Bosc.
A la ruta del roure reboll podem trobar altres espècies com el castanyer (castanea sativa), el grèvol (Ilex aquifolium), l’arboç (arbutus unedo), l’avellaner (corylus avellana), o l’estepa de muntanya(cistus laurifolius) que ens acompanyarà amb el seu olor característic.

Altres Rutes

Tossal de la Baltasana

A mig camí del recorregut de l’itinerari del roure reboll, al Coll del Bosc, ens podem desviar cap al Tossal de la Baltasana a 1.203m, el punt més alt de les Muntanyes de Prades, un bon mirador que ens regala unes fantàstiques vistes.

Rutes de les Fonts

Prades té una trentena de fonts catalogades a dins del poble i al voltant. Pren un descans durant el camí i refresca’t a les fonts.

Camí Natural

El camí natural de les Muntanyes de Prades passa pels principals llocs a visitar a l’entorn natural de Prades. Des de l’Ermita de l’Abellera o Roca Foradada fins arribar al cim més alt al Tossal de la Baltassaba a 1203m.