La descoberta de l’entorn en horari escolar

L’Escola Serra de Prades ha signat un conveni per fer sortides guiades a l’entorn natural durant l’horari lectiu

L’Escola Catalana de Medi Natural i Muntanya, ESCAMN, i l’Escola Serra de Prades tiren endavant des d’aquest segon trimestre, un acord que permetrà fer una sortida mensual per descobrir l’entorn del poble en temps d’escola.
A partir del passaport dels tresors, l’alumnat d’educació primària anirà descobrint la riquesa cultural i natural de Prades i el seu entorn. Les sortides permeten a més, fomentar el respecte per la natura, generar un vincle amb el medi i educar en la cultura de l’esport i la vida saludable.
Les sortides són guiades amb dos monitors de l’Escola Catalana del Medi Natural i Muntanya. Ells aporten la vessant de coneixements i dirigeixen les rutes amb tot l’alumnat.
La primera sortida ens ha portat fins a la Roca Foradada, on hem pogut observar encara el Llac de Prades glaçat. Hem seguit pel Camí dels Pics i hem arribat a la Creu de la Cota 1000. En total, uns 6 km de recorregut que els alumnes de 6 a 12 anys han fet sense dificultat.
Aquesta és una bona oportunitat per integrar el medi real en el temps lectiu. La proposta permet treballar continguts de diversos àmbits, com el natural, el social, el d’educació física o el d’educació en valors.
El projecte ja fa tres cursos que funciona a l’Escola Montsant d’Ulldemolins i enguany, s’estén a l’Escola Serra de Prades, que forma part de la mateixa Zona Escolar Rural Montsant – Serra de Prades.