Prades aposta per un turisme segur i responsable i engega temporada turística

El passat cap de setmana es van repartir 200 mascaretes i tríptics informatius als visitants

L’Ajuntament de Prades, comerços, establiments de restauració i allotjaments del municipi porten setmanes treballant per preparar una temporada turística atípica amb mesures i protocols de prevenció davant el covid-19 per tal de que Prades sigui una destinació turística segura amb turisme responsable i protegir la població envellida del municipi.

Des de l’Ajuntament es va iniciar el passat cap de setmana el repartiment d’unes 200 mascaretes juntament amb tríptic informatiu de comportament del visitant al portal d’accés a la Plaça Major. També es repartiran els propers dies els tríptics als comerços, establiments de restauració i allotjaments. El tríptic conté un “Manual de comportament del visitant” i ha sigut una iniciativa sorgida pel grup de treball d’hosteleria del municipi que es va engegar a principis de maig amb el suport de l’Ajuntament de Prades. Es pot consultar a la web https://prades.cat/pradesdestinaciosegura/

Per tal d’evitar que es concentri el flux de visitants a la Plaça Major i casc antic del municipi es controlarà l’aforament i es preveu oferir a partir de Sant Joan visites guiades a la natura a diari de la mà de l’associació excursionista Els Birimbins de Prades i l’Oficina de Turisme. L’Ermita de l’Abellera que sol rebre una gran afluència de visitants per setmana santa i estiu, enguany es limitarà l’aforament i s’obrirà només de divendres a diumenge de 12h a 14h. La pujada al campanar es podrà realitzar amb cita prèvia a l’Oficina de Turisme.

Prades engega temporada turística amb bones previsions

Prades compta amb 7 allotjaments amb una oferta variada, des d’hotels familiars, cases rurals, càmping de 4 estrelles i fins i tot cases de fusta sobre els arbres i domes i bungalows per veure les estrelles. La majoria d’establiments de restauració i allotjaments estan oberts o preveuen obrir els propers dies seguint protocols interns d’adequació a la pandèmia.

Les empreses d’activitats turístiques del municipi inicien també els propers dies una àmplia oferta d’activitats. El proper 27 de juny engeguen les observacions astronòmiques de la mà d’Astroprades seguint també protocols bàsics de prevenció, reducció de l’aforament o fins i tot protector ocular d’un sol ús pel telescopi. Per una altra banda a partir de la segona quinzena de juny ja es podran llogar bicicletes de muntanya elèctriques o clàssiques amb Prades Outdoors, realitzar activitats variades com paintball o escape room familiar amb Prades Aventura o reservar colònies d’estiu amb English Summer.