L’Església Santa Maria la Major de Prades serà més accessible

Actualment per accedir a l’església cal pujar escales cosa que impossibilita l’accés per persones amb algun tipus de discapacitat

L’Ajuntament de Prades ha anunciat licitació pel condicionament de l’accés a l’Església de Santa Maria la Major per la porta lateral de l’església, l’anomenada “porta falsa”. L’arquitecte del projecte és Pau Jansà i Olivé.

Amb aquesta acció doncs es pretén millor l’accés al recinte on a més dels litigis religiosos s’hi cel·lebren altres esdeveniments culturals i turístics com concerts durant l’any com el XIX Festival Internacional de música clarinet (28Juliol-4d’Agost) com un dels actes més destacats.

Actualment l’accés a l’interior de l’església des de el carrer és a través d’un primer graó que porta a una rampa de pedra fins a la porta de fusta darrera d’un altra graó de maó massís, una vegada efectuada l’entrada ens trobem amb tres graons de baixada a l’interior de la nau.

Cal dir que l’accés a l’església per la portalada principal de la Plaça Major encara té més graons per salvar el desnivell de l’exterior a l’interior, concretament quatre de major alçada.

Cal solucionar amb caràcter urgent i definitiu aquest tram crític de l’accés a l’interior del temple, ja que l’actual descrit a l’apartat anterior és del tot inaccessible per persones amb algun tipus de discapacitat, fins i tot lleu. El nou accés proposat tindrà un pas més suau des de el carrer a la porta d’accés i una rampa fins al paviment interior. El pressupost del projecte és de 11.744€.

La actuació de l’Ajuntament de Prades en el que respecta a l’objecte d’aquest document es concreta en condicionar l’accés a l’interior de l’Església de Santa Maria la Major a través de la porta lateral, anomenada “la porta falsa”.

L’accessibilitat a l’interior de l’església és la necessària actuació per tal de possibilitat a tothom l’accés fàcilment.

L’actual porta lateral, anomenada “porta falsa”, és una de les restes més interessants que es conserven de la vila romànica i era l’entrada principal de l’església, quan l’actual capella del Santíssim n’era encara l’altar major. En el moment en què la vila creix i la por de nous atacs és cada cop menor, es trasllada l’orientació (de N-S a E-W) i l’església s’amplia tot sortint de la muralla i aprofitant-ne els carreus.

El termini de presentación d’ofertes és el dia 25 de juny a les 15h.

Més informació: https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?idDoc=32436898&reqCode=viewCn&idCap=28914095&