L’Escola Serra de Prades dona el nom de Joana Raspall a un nou carrer de la Vila Vermella

La proposta sorgeix del projecte interdisciplinar d’escola sobre el poble i coincideix amb el Dia Internacional de la Dona

Dos instants de la inauguració de la placa del nou carrer

Aquest matí l’alumnat de l’Escola Serra de Prades ha participat en la inauguració del carrer Joana Raspall. L’acte, organitzat i presidit per Lídia Bargas, Alcaldessa de Prades, ha comptat amb la presència de la comunitat educativa del centre.

Els alumnes més grans de l’escola han fet esment de la biografia de l’escriptora i bibliotecària desapareguda el 2013 als 100 anys. Cada un dels grups del centre han llegit un dels poemes que va escriure Joana Raspall per destacar alguns missatges importants en el dia d’avui: els valors de la solidaritat, de la igualtat i el desig de la senzillesa enfront un món convuls.

Ha estat un acte significatiu, que culmina el projecte interdisciplinar iniciat el curs 2020/2021 en el qual la Vila de Prades va ser l’eix vertebrador del treball. La proposta de l’escola va ser posar un nom de dona a un dels carrers del poble, ja que hi ha poca representativitat del món femení als carrers del poble. L’Ajuntament va acceptar la proposta de l’alumnat i va
proposar aquest dia per a la seva inauguració.

L’esdeveniment coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, que ha acabat amb la lectura d’un manifest per part de l’Associació de Dones de l’Abellera a la Plaça dels Arbres, on s’hi ha instal·lat una placa commemorativa.

Placa commemorativa instal·lada a la Plaça dels Arbres per part de l’Associació de Dones l’Abellera.