Les Kalenji Trailseries21k s’estrenen aquest diumenge a Prades com aperitiu de l’UTMCD

La població de Prades serà la seu aquest diumenge al matí de l’estrena de les Kalenji Trailseries21k, un circuit de sis curses de muntanya de mitja marató a la demarcació de Tarragona que pren el relleu a l’antic Circuit TrailSeries Costa Daurada. A banda de la mitja marató, també hi haurà recorreguts de 12 i 5 kilòmetres. Més de 300 corredors ja estan apuntats i les inscripcions romanen obertes al web www.naturetime.es.

El traçat de 12km és puntuable pel Circuit TGN Nord; mentre que el de 5km, denominat Camping Prades StartTrail, està pensat per iniciació i per fer en família.
Aquesta primera cita de les Kalenji Trailseries21k s’emmarca dins l’Ultra Trail de les Muntanyes de la Costa Daurada (UTMCD), que tindrà lloc en el mateix escenari el cap de setmana següent del 21 i 22 d’abril.
La prova reina arriba a la seva setena edició i ho fa ampliant el recorregut en 17km fins arribar als 107,4 i 4.600m de desnivell positiu. Tal augment és per assegurar els 5 punts de qualificació ITRA i, a efectes pràctics damunt el traçat, impliquen un bucle inicial de 15km al voltant de Prades i, posteriorment, el pas per la Roca Corbatera, punt més alt de la Serra de Montsant i de la comarca del Priorat.
A més, com a exemple del treball conjunt amb l’administració i de respecte a la biodiversitat, enguany, per motius de nidificació d’aus protegides prop de l’itinerari, s’han modificat lleugerament tres punts de la cursa.
El mateix 21 d’abril hi ha la opció de realitzar dues altres curses: la Long Trail (76,5km i 3.350m+) i la HalfTrail (47,8km i 2.413m+).
El certamen és organitzat per la Secció de Muntanya de l’Agrupació Cultural Vila-seca amb la producció tècnica de Naturetime i compta amb la col·laboració dels ajuntament de Prades, Cornudella de Montsant, Vilaplana, Albiol, Alcover, Mont-ral i Capafonts.