L’Ajuntament de Prades reactiva la marca Guies de les Muntanyes de Prades

Membres de l’Ajuntament i representants de les empreses certificades. D’esquerra a dreta: Arnau Bosch (Gorg Aventura), Aleix Roig (Parc Astronòmic Muntanyes de Prades), Marc Rocamora (Prades Aventura), Lídia Bargas (Alcaldessa de Prades) i Carles Altès (Regidor d’Infància, Joventut i Festes)

L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, va presentar el passat dimarts 6 de juliol el rellançament de la marca Guies de les Muntanyes de Prades al Consell Comarcal del Baix Camp. La marca va néixer el 2017 i en els seus inicis es pretenia contractar guies titulats per part de l’ajuntament per oferir activitats a la muntanya però la iniciativa va resultar inviable. Aquest 2021 s’ha rellançat la marca amb un nou enfocament amb l’adhesió a la marca per part d’empreses que ja estan oferint activitats de qualitat a l’entorn natural de les Muntanyes de Prades i són respectuoses amb el medi ambient.

El municipi de Prades a l’estiu passa dels 600 habitants als 6.000 i és per aquesta raó que el consistori ha vist necessari impulsar activitats de turisme familiar i actiu que fomentin el respecte a l’entorn natural així com una pràctica correcta i segura dels esports i activitats de muntanya. L’Ajuntament vol difondre i donar al visitant una oferta turística de qualitat amb activitats per a realitzar tan de dia com de nit.

Les empreses adherides a la marca hauran de complir una sèrie de requisits. Han de ser activitats vinculades al poble de Prades o a la seva zona d’influència i que compleixin amb la normativa en vigor.

Per tal de difondre la marca s’ha llançat aquesta setmana l’espai web www.prades.cat/guiesmuntanyesprades i s’ha activat el perfil @guiesmuntanyesprades a instagram.

Tres de les empreses certificades van assistir a la presentació. El Parc Astronòmic Muntanyes de Prades va obrir el centre de visitants l’estiu de 2020 i ofereixen activitats d’astronomia des del 2016. L’activitat principal és una experiència nocturna 360 graus que inclou sessió al planetari i observació astronòmica al mirador astronòmic de Sant Roc amb guies certificats Starlight. També ofereixen activitat d’observació en combinació amb gastronomia local o tast de vins. El gerent del PAP, Aleix Roig, ha destacat “la implicació del parc en el teixit del territori i en la contractació de talent local”.

Per la seva banda el gerent de Prades Aventura, Marc Rocamora, que és conductor d’activitats fisico-esportives en el medi natural i tècnic esportiu en piragüisme, ha                                                      ressaltat que les activitats que realitzen són respectuoses amb el medi. L’empresa ofereix guiatges tan en bicicleta com a peu i activitats diverses per a totes les edats des de jocs d’orientació, enginy i cooperatius a l’entorn natural com escalada, tir amb arc, balanz bike, lloguer de bicicletes de muntanya elèctriques entre d’altres.  

Finalment, Arnau Bosch de Gorg Aventura, tercera empresa certificada, és tècnic esportiu en guia de muntanya i en descens de barrancs i engorjats. Ofereixen activitats de vies ferrades, barranquisme i espeleologia.

Així doncs, amb aquestes activitats i les visites guiades a l’entorn natural que ofereix l’Oficina de turisme, l’Ajuntament espera atraure un turisme respectuós amb el medi i difondre la qualitat del ventall de possibilitats que ofereix la marca. S’espera que properament s’ampliï amb l’adhesió de més empreses de les Muntanyes de Prades.