Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb l’Ajuntament de Prades per millorar l’atenció a la gent gran del municipi

  • L’ens local rep una aportació de 4.500 euros de la Fundació “la Caixa” canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank.
  • La col·laboració permetrà millorar l’atenció a la gent gran del municipi, les necessitats dels quals s’han vist incrementades per la pandèmia de la covid-19.
  • Jaume Masana, Director Territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat que aquesta col·laboració entronca amb l’objectiu de l’Acció Social de CaixaBank  de millorar l’atenció a la gent gran.
A la foto: Jordi Ballart, director de l’oficina de CaixaBank a Prades i Ulldemolins amb Lídia Bargas, alcaldessa de Prades.

Prades, 15 d’octubre de 2020

La Fundació “la Caixa” ha mostrat el seu suport, a través de CaixaBank, a l’Ajuntament de Prades perquè pugui millorar l’assistència a la gent gran del municipi.

El consistori ha rebut una col·laboració de la Fundació “la Caixa” de 4.500 euros, canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank.

Gràcies a la col·laboració, l’Ajuntament de Prades podrà millorar l’atenció a la seva gent gran. Actualment, la població de Prades és molt envellida, un 30,5% dels veïns de la vila són més grans de 60 anys. Així, una part important del pressupost municipal té com a finalitat cobrir les necessitats d’aquest col·lectiu.

Segons informa el consistori, aquest any la situació de la gent gran s’ha agreujat degut a la pandèmia del Covid-19 i l’Ajuntament s’ha vist obligat a assumir despeses extraordinàries per tal de donar suport vital (aliments, medicació, acompanyament) a les persones grans del municipi.

La col·laboració es va fer efectiva en una signatura a les instal·lacions de l’Ajuntament, on l’equip de govern va rebre representants de CaixaBank. El consistori els ha fet arribar el seu agraïment per una ajuda que permetrà fer front a una despesa molt necessària al municipi.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Lídia Bargas “es tracta d’una aportació econòmica que agraïm molt i que ens permetrà seguir recolzant la nostra gent gran”.

Jaume Masana, Director Territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat que aquesta col·laboració entronca amb l’objectiu de l’Acció Social de CaixaBank  de millorar la qualitat de vida de la gent gran.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per a tirar endavant els seus programes. D’aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, la gent gran i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d’euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.