DESENA EDICIÓ DE L’ULTRA TRAIL MUNTANYES COSTA DAURADA

MÉS DE 500 TRAILRUNNERS AFRONTEN EL REPTE AQUEST CAP DE SETMANA

La X edició de l’Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada tornarà el proper 14 i 15 de Maig donant continuïtat a aquest projecte esportiu que va néixer ara fa 11 anys. Cal destacar que la pandèmia va provocar que durant un any i mig no es pogués celebrar. L’esdeveniment del 2020 es va haver de suspendre un mes abans, i el 2021 es va poder refer a mig gas. El 2022 ja es consolida com un dels esdeveniments de referència al Camp de Tarragona i de Catalunya.

Prades, com a punt de trobada de les Muntanyes de la Costa Daurada, serà l’amfitrió que ja des dels inicis el 2012 va acollir l’esdeveniment. El municipi es troba al bell mig de les muntanyes i disposa de la infraestructura necessària per dur a terme l’esdeveniment.

Amb l’edició del 2022 també es recuperar formar part de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència FEEC, sent la segona prova del circuit, i millorant-ne els paràmetres de qualitat. D’aquesta manera el dissabte 14 de maig es fan les proves llargues d’Ultra Trail 66km (FEEC) i la Marató de 43km. De cara al diumenge 15 es fan les proves curtes de 22k, 11k i 7k, que també formen part del calendari Open FEEC.

Les distàncies oficials són: 66km amb 3.100m D+ per a la distància UltraTrail, 43km amb 1.700m D+ per a la distància Marató, mentre que els trails es queden en 22km amb 969m D+, 11km amb 513m D+ i 7km amb 240m D+. I per als amants de les grans distàncies, es manté i augmenta en participació la Stage Run Muntanyes Costa Daurada, que consisteix a córrer la distància UltraTrail el Dissabte 14 de 66km, i la distància Trail 22k el Diumenge 15, de manera que es queda a 88km amb 4.269m D+.

Una altra de les novetats i vinculada a la protecció mediambiental de fauna a la zona, és el canvi d’una part de l’itinerari a la zona de la Gritella, però sense deixar de passar per paratges espectaculars que fins ara no s’havien mostrat en cursa al costat de alguns ja mítics d’aquest esdeveniment. Així, es conserva el Grau de la Trona a Siurana, el Tossal de la Baltasana a Prades, però es descobreixen nous espais com el cim del Gallicant a Arbolí, l’ermita de Barrulles a Capafonts, fins a dues roques Foradades (Mont-ral i Capafonts ) i nous camins als Gorgs de la Febró. Sens dubte, un recorregut que sorprendrà els trailrunners no només per la seva duresa, sinó per la diversitat i sendes precioses que hi ha a la Costa Daurada.

A la distància Ultra Trail, el guanyador de l’any passat, Artur Moya, defensarà el títol i tindrà rivals potents com l’andorrà Alex Urbina (guanyador de l’Stage Run MCD a l’edició passada) i els catalans Aleix Toda, Marc Toda i Isaac Salvat. En dones, Belen Simarro també defensarà el lideratge de l’any passat. Com a rival tindrà una altra tarragonina: Alicia Domingo.

Les curses del Diumenge, els trails curts, es desenvolupen al voltant de Prades i també faran vibrar els runners al seu pas pels boscos en plena primavera, on s’hi ja esta el bosc florit. Tant la distància de 22k com la de 11k puntuen per al circuit Evadict Trailseries. A part aquesta darrera també és puntuable per a la Lliga TGN Trail. L’esdeveniment també compta amb una modalitat per a la iniciació i les famílies: el Start Trail by Jumpland.

 L´esdeveniment, organitzat per la Secció de Muntanya de l´Agrupació Cultural Vila-seca i amb la direcció tècnica de Naturetime Events, espera acollir més de 500 trailrunners del tot l´estat espanyol, així com corredors capdavanters del panorama trail runner. A nivell esportiu, la cursa està dins del calendari internacional ITRA atorgant fins a 4 punts, alhora que està catalogada com a UTMB Qualifier, permetent als seus finishers, estar presents als UTMB Series a nivell mundial.

Les inscripcions ja estan tancades. Podeu consultar més informació a la web: https://www.naturetime.es/ultra-trail-muntanyes-costa-daurada/