Damm presenta cervesa amb llúpol de Prades a la fira Alimentaria

 

La nova cervesa és la primera que la companyia elabora amb llúpol de la localitat tarragonina de Prades

Barcelona, 17 de abril de 2018.- Alimentaria 2018 ha servit d’escenari per a la presetació de Complot, la primera IPA mediterrània de Damm elaborada amb llúpol de la localitat tarragonina de Prades. Complot té el seu origen a Prades, a la comarca del Baix Camp (Tarragona). Una regió amb un clima i una tipologia de terreny molt similars al de les grans regions productores de llúpol a nivell mundial.

El 2014, Damm va iniciar un projecte amb lAjuntament de Prades, l’Associació dAmics de les Muntanyes de Prades i la Cooperativa de Prades per estudiar la viabilitat de cultivar llúpol mediterrani en aquesta localitat.

Després d’uns anys d’observació de diverses fases de cultiu amb diferents varietats de llúpol, es va identificar que la varietat amarga Nugget era la que millor s’adaptava al terreny. A partir de llavors, els productors locals han cultivat aquesta varietat que ha servit de base per a Complot, la primera cervesa de Damm elaborada amb llúpol de Prades.

Cervesa Complot IPA

Per l’estacionalitat de la collita, la nova cervesa es llança en forma d’edició limitada i ben aviat podrà trobar-se en ampolla 33cl en hostaleria i alimentació.

IPA és l’abreviatura dIndia Pale Ale, un estil de cervesa que es remunta a l’índia de finals del segle XVIII i que té el llúpol com a protagonista. És per això que Complot està elaborada amb vuit varietats diferents d’aquesta planta (Nugget, Summit, Willamette, Citra, Centennial, Simcoe, Amarillo i Mosaic), les quals s’incorporen en diferents moments del procés d’elaboració per dotar-la de l’amargor característica.

D’entre els llúpols que s’utilitzen en l’elaboració de Complot destaca Nugget, provinent de Prades que aporta a aquesta cervesa una amargor neta i de gran qualitat, així com tocs terrossos i florals súbtils.

El resultat és Complot, una cervesa molt llupolada, d’amargor intensa i amb notes de cítrics frescos i fruita madura. Una cervesa que marida perfectament amb menjars contundents i intensos, tals com les noves generacions d’hamburgueses.