Festa de la Farigola 2018

Prades celebra la tradicional Festa de la Farigola el pròxim cap de setmana

El principal atractiu de la festa és el concurs de decoració de façanes amb ornaments florals

Prades celebrarà la tradicional Festa de la Farigola el pròxim cap de setmana del 26 i 27 de maig. La festa, que té més de 40 anys d’història, celebra l’arribada de la primavera a Prades i el seu principal atractiu és el concurs de decoració de façanes amb ornaments florals. El poble, al estar situat gairebé a 1.000 metres d’altura, fins aquestes alçades de l’any no es pot considerar que el clima sigui primaveral. Tradicionalment per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar. Als anys 70, a aquestes reunions de benvinguda a la primavera, començaren a afegir-se altres elements com decoració de façanes, catifes de flors, degustació de sopa de farigola amb mel i aplecs de sardanes i actuacions castelleres fins a arribar als nostres dies amb més de 40 edicions a l’esquena.

El municipi oferirà aquest any una gran varietat d’activitats dirigides a tots els públics on es barrejaran actes musicals, art i gastronomia.

Durant tot el cap de setmana es podrà visitar el mercat artesanal i degustar la tisana de farigola amb mel i veure el concurs de decoració de façanes. El dissabte s’iniciaran les activitats amb jocs tradicionals d’onze a dues del migdia i de quatre a set de la tarda a la Plaça Major. A les 16:30h podrem gaudir d’amenització musical als Jardins del Rector a càrrec de Gerard Marsal amb l’espectacle “Cançons al Jardí”. Posteriorment, a les 18:30h, concert de la Coral Orfeó Artanenc i Prades Cor a l’Església de Santa Maria.

Diumenge a més del mercat artesanal i degustació de tisana de farigola amb mel es faran tallers per la mainada a la

Plaça Major. A les 9:00h serà el torn de l’art amb l’inici del IX Concurs de pintura ràpida i del III Concurs de pintura ràpida infantil. Els participants es situaran en diferents llocs del poble que escolleixin i els vianants podran gaudir del seu art. Seguidament, a les 10:00h, esmorzar popular i a partir de les 11:00h amenització musical itinerant per la Plaça Major fins al Castell a càrrec del quartet “Four Cats

Dixie Street”. A les 13:30h Actuació castellera dels Xiquets de Cambrils i els Torraires de Montblanc. Finalment a les 17:30h es lliuraran el premis del IX Concurs de pintura ràpida, del III Concurs de  pintura ràpida infantil i Concurs de guarniments de façanes i racons florits.

Les xarxes socials tornaran a fer acte de presencia aquest any amb el III Concurs d’Instagram en el qual es pot participar amb l’etiqueta #festafarigola2018. El guanyador s’emportarà un lot de productes alimentaris de Prades.

PROGRAMA

DISSABTE DIA 26 DE MAIG

Mercat artesanal i degustació de tisana de farigola amb mel

De 11 a 14 i de 16 a 19  –  Jocs tradicionals a la Plaça Major.

16:30h         Amenització musical als Jardins del Rector a càrrec de Gerard Marsal amb l’espectacle “Cançons al Jardí”.

18:30h         Concert de la Coral Orfeó Artanenc i Prades Cor a l’Església de Santa Maria.

DIUMENGE DIA 27 DE MAIG

Mercat artesanal i degustació de tisana de farigola amb mel

Tallers per la mainada

09:00h         Inici del IX Concurs de pintura ràpida i del III Concurs de pintura ràpida infantil. (Bases IX Concurs pintura i Bases III concurs pintura infantil)

10:00h         Esmorzar popular.

A partir de

les 11:00h    Amenització musical itinerant per la Plaça Major fins al Castell a càrrec del quartet “Four Cats Dixie Street”.

13:00 h        Missa Major.

13:30h         Actuació castellera dels Xiquets de Cambrils i els Torraires de Montblanc.

17:30h         Lliurament de premis del IX Concurs de pintura ràpida, del III Concurs de  pintura ràpida infantil i Concurs de guarniments de façanes i racons florits.

PARTICIPA AL CONCURS D’INSTAGRAM  AMB L’ETIQUETA #festafarigola2018 i guanya un lot de productes alimentari Bases Concurs Instagram farigola

CARTELL:

cartell festa farigola

BASES CONCURSOS:

Bases concurs façanes

Bases III concurs pintura infantil

Bases Concurs Instagram farigola

Bases IX Concurs pintura