Arriba la Festa de la Farigola el 18 i 19 de maig

Prades s’omple de colors per la Festa de la Farigola aquest cap de setmana

Es repartiran més de 1.500 plantes de farigola entre els assistents

Prades celebrarà la tradicional Festa de la Farigola, que té més de 40 anys d’història, el pròxim cap de setmana del 18 i 19 de maig. Les façanes i racons del poble es guarniran d’ornaments florals i es realitzaran activitats diverses a la vila. Tradicionalment per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar. Cada any es reuneixen una seixantena de persones de l’associació de dones i voluntaris de la vila per preparar els guarniments i per aquesta edició començaren els preparatius al mes de gener. Diferents associacions del poble com Prades Cor o l’AMPA amb els nens de l’escola així com particulars guarneixen diferents racons.

Durant tot el cap de setmana es podrà visitar el mercat artesanal i degustar la tisana de farigola amb mel i veure el concurs de decoració de façanes. El dissabte s’iniciaran les activitats amb jocs tradicionals i tallers per la mainada d’onze a dues del migdia i de quatre a set de la tarda a la Plaça Major. A les set de la tarda podrem gaudir d’un concert roda coral amb Prades Cor, Coral Eixarcia i Cor Amalur a l’Església de Santa Maria.

Diumenge a més del mercat artesanal i degustació de tisana de farigola amb mel es faran tallers per la mainada a la Plaça Major. A les nou serà el torn de l’art amb l’inici del X Concurs de pintura ràpida i del IV Concurs de pintura ràpida infantil. En la categoria adults els participants es situaran en diferents llocs del poble que escullin i els vianants podran gaudir del seu art. En la categoria infantil (menys de 7 anys) i juvenil (de 7 a 14 anys) la localització serà al voltant del castell. Seguidament, a les deu, esmorzar popular i a partir de les onze fins a les dues es podran fer observacions astronòmiques solars a la Plaça Major a càrrec d’Astroprades. A partir de dos quarts de dotze els carrers s’ompliran de música a càrrec del quartet “Four Cats Dixie Street”. A la una del migdia serà el torn de l’actuació castellera dels Brivalls de Cornudella. Finalment a dos quarts de sis es lliuraran el premis dels concursos de pintura ràpida, i Concurs de guarniments de façanes i racons florits.

Enguany també es podrà participar en el IV Concurs d’Instagram amb l’etiqueta #festafarigola2019. El guanyador s’emportarà un lot de productes alimentaris de Prades.

Més informació i bases dels concursos a www.prades.cat

L’Ajuntament de Prades us anima a participar al IV Concurs d’Instagram Festa de la Farigola

BASES IV CONCURS D’INSTAGRAM FESTA DE LA FARIGOLA

 1. Les fotografies hauran d’estar fetes a Prades i hauran d’incloure un element diferenciador i identificable de la Festa de la Farigola.
 2. Pot participar-hi qualsevol persona, major de 13 anys, que faci una fotografia a través d’Instagram i que la pugi a la xarxa seguint aquestes bases.
 3. Les fotografies han de ser originals i fetes amb un dispositiu mòbil.
 4. El període de participació serà els dies 18 i 19 de maig de 2019. El tret de sortida del termini vàlid per començar a participar és donarà mitjançant la publicació d’una imatge publicada al perfil @ajprades amb l’etiqueta #festafarigola2019 i igualment tancarà el concurs el mateix perfil amb una fotografia final.
 5. Cal posar títol a la fotografia
 6. La fotografia ha d’anar degudament etiquetada amb l’etiqueta  #festafarigola2019, sens perjudici d’altres etiquetes que l’autor hi vulgui incloure.
 7. Preferiblement s’haurà d’ubicar geogràficament la fotografia, tot i que no complir aquest requisit no suposarà l’exclusió del concurs.
 8. El fet d’etiquetar la foto amb l’etiqueta #festafarigola2019 implica el reconeixement, per part de l’autor/a, que la foto etiquetada està feta a Prades.
 9. No hi ha limitació a la quantitat de fotografies per participant ni es tindran en compte les valoracions d’altres usuaris sobre les fotografies que hi participin.
 10. Per tal de poder entrar a concurs és necessari que el perfil de l’usuari sigui públic.
 11. Les fotografies no poden contenir ni fer referència a marques de tercers. No poden contenir material obscè, sexualment explícit, violent, ofensiu, incendiari o difamatori. A més les imatges participants han de tenir les autoritzacions necessàries de les persones que hi puguin aparèixer.
 12. L’organització podrà rebutjar les fotografies i els missatges que incompleixin les característiques anteriors, que malmetin la imatge de Prades, així com aquelles discriminatòries per qualsevol condició o circumstancia personal o social.
 13. El concurs tindrà un únic guanyador. El concurs pot quedar desert si així ho decideix el jurat.
 14. El guanyador serà contactat a través d’un missatge a la seva fotografia. El nom del guanyador també es farà públic al compte de Facebook de l’Ajuntament de Prades i/o a la pàgina web. El guanyador haurà de posar-se en contacte amb l’organització al correu info@prades.cat enviant la fotografia guanyadora amb la major resolució possible.
 15. El jurat estarà format per persones relacionades amb la cultura i un membre de l’Ajuntament.
 16. El premi es podrà passar a recollir fins el dia 2 de juny de 2019.
 17. El premi consistirà en un lot de productes alimentaris.
 18. Les imatges publicades a Instagram amb l’etiqueta #festafarigola2019 podran ser publicades al web de l’Ajuntament de Prades i/o al compte de Facebook.
 19. Els drets de les imatges que participin al concurs seran sempre propietat de l’autor i amb Instagram com a co-propietari (tal com marquen les normes d’Instagram). Tot i això els participants cedeixen a l’Ajuntament els drets per utilitzar-les sempre mencionant el nom de l’autor.
 20. La publicació d’imatges a Instagram amb l’etiqueta #festafarigola2019 significa l’acceptació d’aquestes bases.
 21. L’organització no es fa responsable de cap problema o error tècnic d’un sistema en línia informàtic, servidor o proveïdor, equip informàtic o error de software de qualsevol correu electrònic que pugui produir-se.
 22. Qualsevol qüestió que sorgeixi, no prevista en aquestes bases, serà resolta per l’organització i obligadament acceptada per les persones que hi participin.