ENDESA INSTAL·LA A PRADES EL PUNT DE RECÀRREGA RÀPIDA PER A VEHICLES ELÈCTRICS MÉS ALT DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA

Foto Carlos Marzo – Presentació del punt de recàrrega: A l’esquerra Ferran Menescal, responsable de mobilitat elèctrica d’Endesa X a Catalunya, al centre Lídia Bargas, alcaldessa de Prades i a la dreta Eduard Castro responsable d’Agrícola Montsant.
  • L’acció ha estat possible gràcies a un acord amb Agrícola Montsant S.L., que gestiona l’estació de servei Petronor del municipi
  • La infraestructura s’ha col·locat en una zona que es considera estratègica per la gran afluència de visitants i excursionistes que acostumen a visitar-la, ja sigui per realitzar una visita cultural a la vila, gaudir de l’oferta gastronòmica, els productes de la seva cooperativa agrícola o realitzar rutes per les Muntanyes de Prades
  • La posada en marxa d’aquest carregador forma part del Pla d’Infraestructures de Recàrrega d’Endesa X, que preveu el desplegament de 8.500 punts d’accés públic a tot l’Estat fins el 2023

El punt de recàrrega ràpida situat al lloc més alt de la demarcació de Tarragona ja és una realitat. Es tracta de Prades, al Baix Camp, que amb una altitud de 950 metres s’ha convertit en el punt escollit per Endesa X per instal·lar-hi aquesta infraestructura, amb la qual es pot carregar un vehicle elèctric en uns 20 minuts. En concret, el carregador s’ha posat en marxa a l’estació de servei Petronor gràcies a un acord signat amb Agrícola Montsant S.L., que gestiona la gasolinera.

La infraestructura, que ja està connectada a la xarxa elèctrica i a punt per rebre els primers usuaris, permet alimentar dos vehicles de manera simultània, un utilitzant la recàrrega ràpida i l’altre la semiràpida. De fet, compta amb tres connectors: dos de càrrega ràpida de tipus CHADEMO i CCS2 (50kW) i un de semiràpida (22kW), fet que permet recarregar la bateria per a 100 quilòmetres d’autonomia en 20 o 45 minuts, respectivament. A més a més, són carregadors universals, ja que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Amb la posada en marxa d’aquest punt de recàrrega es pretén donar resposta als nombrosos visitants del municipi, atrets per la singularitat natural de l’entorn de les Muntanyes de Prades, la vila, l’àmplia oferta gastronòmica i els productes estrella com les Patates de Prades i la seva cooperativa agrícola. Ara, qui faci la visita de manera sostenible, és a dir, amb vehicle elèctric, podrà recarregar-lo en un dels primers carregadors ràpids que hi ha per fer-ho a l’interior del Baix Camp. I és que, per Endesa, Prades és una població estratègica per a facilitar la mobilitat elèctrica i una manera d’animar els habitants –que passen de ser 600 a 6.000 durant l’estiu– a fer el salt cap a aquest tipus de mobilitat.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas Musoy, expressa que “Des de l’Ajuntament donem suport a totes aquelles iniciatives per a una mobilitat més sostenible. Donem gràcies a Endesa i Agrícola Montsant per portar-ho a terme. Esperem que animi als usuaris de cotxe elèctric a desplaçar-se al municipi i als habitants del poble a comprar aquests vehicles”.

Aquest acord s’emmarca en el Pla de Desenvolupament d’Infraestructures d’accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que Endesa va presentar a finals del 2020 i que suposa una inversió de 65 milions d’euros amb l’objectiu d’instal·lar 8.500 punts de recàrrega en indrets d’accés públic fins el 2023, el pla més ambiciós existent a l’Estat.

Els usuaris de vehicle elèctric podran realitzar les recàrregues dels seus cotxes d’una manera molt senzilla, gràcies a la nova aplicació per a mòbils que ha desenvolupat Endesa X, Juice Pass (disponible en IOS i Android). Es tracta d’una plataforma digital d’Endesa on els usuaris podran localitzar -a través d’aquesta aplicació- l’estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit.