Torna el Concurs Internacional de Gossos d’Atura a Prades

Prades acollirà de nou el XXXIII Concurs Internacional de Gossos d’Atura el diumenge 7 d’agost al camp de futbol municipal. El concurs es va iniciar l’any 1988 i s’ha anat celebrant el primer diumenge d’agost, exceptuant els anys de pandèmia. El concurs és un reconeixement al món del pastoreig en el qual cal un reconeixement a la feina dels pastors en la prevenció d’incendis ja que ajuden a mantenir els boscos netejant el sotabosc. En l’última edició del 2019 va ser un any de rècord d’espectadors amb més de mil entrades venudes i 16 pastors provinents del territori  català, País Valencià, País Basc, Andorra, Navarra, Teruel, Balears i França.

A les onze del matí al camp de futbol municipal s’iniciarà el concurs en el qual més d’una desena de pastors amb els seus gossos hauran de mostrar les seves habilitats en el control del ramat d’ovelles. Paral·lelament hi haurà un mercat que es farà durant tot el matí al Carrer Colomers al costat del camp de futbol. Les entrades pels espectadors es poden adquirir a l’accés al camp de futbol per cinc euros el mateix dia.

El concurs consta de dues proves en les quals es premia l’obediència del gos. El gos ha de fer un pas de banderes i conduir el ramat des del punt d’inici fins davant del pastor, intentant que passi per la Portella. Posteriorment el ramat ha de quedar quiet dins del cercle i el pastor ha de treure l’esquella d’una ovella del ramat procurant que la resta del ramat quedi dins el cercle. Finalment el pastor anirà caminant cap a la mànega amb el ramat darrere i s’ha d’aconseguir que entri tot el ramat al corral i tancar la porta. En la segona  prova, els pastors més ben qualificats hauran de recollir el ramat del punt d’inici, portar-lo davant seu i anar al corral fent entrar i sortir les ovelles.

El dibuix del cartell d’enguany ha estat dissenyat amb la col·laboració de Ooso Comics editorial de còmics de Prades. L’editorial és productora de la sèrie original Supercatalà i, entre d’altres, les adaptacions de Mazinger Angels i Cutie Honey en català i castellà. És la primera editorial que edita un manga en basc amb X-Venture, science manga adreçat als infants.