Restauració de la Font Renaixentista

L’Ajuntament de Prades ha començat aquesta primavera una sèrie d’obres destinades al manteniment i la restauració del patrimoni arquitectònic existent a la vila. Recordem que a l’any 1993 la Generalitat de Catalunya va declarar la vila de Prades com a Bé d’interès cultural, en la categoria de conjunt històric.

Les obres es van iniciar amb la substitució d’unes pedres molt erosionades de la pila de la font renaixentista, sota les indicacions del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Aquest mateix centre que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya serà l’encarregat de realitzar les obres de restauració de la façana de l’església de Sta. Maria, amb el finançament de la Diputació de Tarragona, i que està previst que comencin el proper mes de juny.

Les últimes obres de restauració de la font, van ser l’octubre de 2004, en que es va netejar i restaurar el globus (part superior) i es van substituir les canelles diferents de les originals. Amb anterioritat també hi ha constància del canvi de varies pedres de la pila a l’any 1991. Encara que segurament n’hi ha hagut moltes més, mireu aquesta foto de l’any 1920 aproximadament, on veiem pedres molt gastades i inclús una pedra blanca (de calç).