El programa «Divendres» de TV3 i «Els optimistes» de Catalunya Ràdio, a Prades

Aquesta setmana el programa de TV3 «DIVENDRES» ha estat a Prades. Dilluns 16, dimarts 17 i dimecres 18 es van fer connexions en directe des de la Vila Vermella. A continuació teniu un petit resum dels temes que es van tractar cada dia i els vídeos del programa!

També ens han acompanyat a Prades «ELS OPTIMISTES DE CATALUNYA RÀDIO». El programa del divendres dia 20 es va fer en directe des de la Sala d’ Actes de l’Ajuntament.
En trobareu tota la informació a continuació:

DILLUNS 16
La taula del dilluns amb Sebastià Serrano, Núria Ferré, Pere Escobar, Carles Capdevila, Tian Riba, i amb la presència especial de Jaume Sobrequés, director del simposi «Espanya contra Catalunya». Paraules en ruta: en Màrius Serra ens explica com parlen a Prades. L’a-b-c de Prades: repassem quins són els símbols imprescindibles que defineixen el poble de Prades, com ara la font renaixentista, el Nen de Prades o la Pedra Vermella, entre d’altres. El millor de la Marató: repassarem els moments més destacats de la Marató amb el seu director, Lluís Bernabé, i també amb Ana Boadas i Pere Mas.

Paraules en ruta (part 1)
Paraules en ruta (part 2)

Els optimistes:
La cançó de Prades

DIMARTS 17
Comentem l’actualitat del dia amb Marina Llansana, Antonio Franco, Salvador Cardús i Pere Mas. Fem una repassada a la gastronomia nadalenca incidint en la tradició (amb Jan Grau), la nutrició (amb la doctora Folch) i la preparació dels plats (Pep Nogué). A més, una coral de Prades ens interpretarà una nadala. Empar Moliner ens parla del seu nou llibre, «Contes infantils contra tot pronòstic», en què recopila les històries que va inventar-se per explicar a la seva filla i dóna claus perquè tots els pares puguin inventar els seus propis contes.

La gastronomia nadalenca amb la doctora Folch ( part 1)
La gastronomia nadalenca amb la doctora Folch ( part 2)

Els optimistes:
Les patates de Prades al Camp Nou (a partir del minut 18:09)

DIMECRES 18
Fem el repàs de l’actualitat amb Manel Cuyàs, Sílvia Soler, Rafel Nadal, Vicent Sanchis i Tian Riba. El «sabies que…» de la mel: aquest és un produc te important a la gastronomia de Prades. Descobrim els diferents tipus de mel de la zona i coneixem totes les curiositats al voltant del món de la mel a través del format «sabies que…?». Amb Marc Boada. Virtuts de la farigola: cada any Prades celebra la Festa de la Farigola per donar la benvinguda a la primavera. Ho aprenem tot sobre aquesta planta aromàtica: els seus usos culinaris i medicinals. L’Ana Boadas ens acosta algunes de les estrenes de teatre que trobem en cartell de acara a festes. A més a més, ens visiten els protagonistes de «La Família Irreal», que ens faran un número del seu exitós musical.

El «sabies que …» de la mel
Les virtuts de la farigola

Els optimistes:
…com es lligava abans a Prades? ( a partir del minut 24:30)

DIJOUS 19
Xavier Sala i Martín ens explica l’economia amb el seu estil senzill i pedagògic. Recomanacions de Prades: descobrim què no ens podem perdre quan visitem la població, de la mà del bateria dels Pets, Joan Reig. La setmana del Bassas: repassem l’actualitat dels últims dies amb la mirada única d’Antoni Bassas. Patata de Prades: aquest producte amb Indicació Geogràfica Protegida és l’estrella gastronòmica de la població. Parlem de les seves virtuts i propietats a la cuina. En Pep Nogué ens proposa idees per treure’n el màxim partit. Pau Garcia-Milà ens porta tres idees emprenedores per aixecar cap en temps de crisi.

Recomanacions turístiques de Prades
La patata de Prades

Els optimistes:
Ronda ràpida a l’Alcaldessa de Prades ( a partir del minut 14:30)

DIVENDRES 20
La tertúlia de «La Riera» amb l’àvia Remei, David Balaguer, Ana Boadas, Pere Mas i Fermí Fernández. La final d'»Oh happy day»: un dia abans de la gran final del concurs, ens visiten els directors de les tres corals que es disputaran la victòria: Ramon Escalé (Messengers), Gerard Ibàñez (Deudeveu) i Michelle Alderete (Ol’Green). Amb Pep Blay, Ana Boadas i Pere Mas. Marc Giró ens explicarà com comportar-nos per no perdre la compostura en cap situació de la vida. Acomiadarem la setmana a Prades amb Àngel Llàcer i Manu Guix, «Els optimistes» de Catalunya Ràdio, que interpretaran una cançó dedicada a la població. A més a més, els Optimistes i tot l’equip del programa cantaran una nadala especialment creada per a l’ocasió.

Els optimistes canten a Prades 

Els optimistes:
Buscant la nova Nina a Prades
Els optimistes en directe des de Prades

Podeu trobar més informació, vídeos o veure el programa de TV3  AQUÍ
Per trobar més informació i àudios dels Optimistes de Catalunya Ràdio a AQUÍ