Prades celebra la trentena edició de la Festa de la Patata el proper cap de setmana

La patata de Prades serà la protagonista del concurs de truites i guisats i de l’esmorzar popular

La Festa de la Patata a Prades torna el proper cap de setmana després d’una parada de dos anys per la pandèmia. La festa, que celebra l’inici de la campanya de recollida de la patata a Prades, arriba a la edició número trenta. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Prades, el Consell Regulador IGP Patates de Prades i la Cooperativa Agrícola Prades.

Una patata d’alçada amb denominació d’origen

La patata de Prades és un producte d’una qualitat especial que li ha valgut la denominació IGP (Indicació Geogràfica Protegida). El seu cultiu a 1000 metres d’altura, el terreny i la climatologia afavoreixen una qualitat i unes propietats que la distingeixen. Actualment la varietat utilitzada és la Kennebec, de producció poc elevada, en comparació amb d’altres, però d’una excel·lent qualitat amb una textura consistent, gust dolç i persistent i lleugera olor de castanya.

Programa d’actes entorn a la patata

Per la festa de la patata es consumeixen uns 350kg de patata IGP Prades. L’acte estrella de la festa és el Concurs de truita de patates, guisats i altres receptes amb patata que es degusten un cop lliurats els premis als guanyadors.

El concurs valora els plats en diferents categories. Les truites opten al premi a la més bona, la més artística o la més grossa. El guisats es premia el més bo. Altres receptes amb patata es valoren segons la més bona i la més ben presentada.

El certamen compta cada any amb la presència de propostes originals com truites de patata amb la forma de la font de prades, tractors o els planetes del Sistema Solar. Els interessats a participar en el concurs podran recollir els ingredients a la sala d’actes de l’Ajuntament el dissabte dia 17 de setembre de 19 a 20 hores.

Els actes s’inicien dissabte 17 de setembre a les sis de la tarda amb la segona edició del Concurs de pelar trumfos, denominació que rep la patata a Prades.

Diumenge, continuen els actes amb l’esmorzar popular a dos quarts de deu del matí a la Plaça Major. L’àpat inclourà patates de Prades al forn, arengada amb raïm moscatell, llonganissa de Prades i vi per tres euros.

Durant el matí s’iniciarà la 26ena exposició de productes amb denominació d’origen i mostra d’artesania que estarà amenitzada per la xaranga Buscant el To Brass Band que actuaran a les deu del matí i a la una del migdia.

A dos quarts de dues serà del torn de l’entrega de premis del concurs de truites, guisats i altres productes i del concurs de pelar trumfos.

A les dues arribarà el final de festa amb la degustació popular dels plats presentats a concurs per quatre euros incloent obsequi d’un plat de ceràmica de record. Qui vulgui pot fer l’esmorzar popular i la degustació i plat per sis euros.