Prades s’omplirà de nou de colors amb la tradicional Festa de la Farigola

El concurs de guarniments de façanes i carrers és el principal atractiu

Prades recupera la tradicional Festa de la Farigola que es celebrarà el proper cap de setmana del 29 i 30 de maig omplint els carrers d’ornaments. L’anterior edició es va veure afectada per les restriccions per la prevenció del Covid i el consistori la va haver d’anular. Enguany es celebrarà seguint les recomanacions sanitàries repartint els actes pels carrers del poble. L’Ajuntament de Prades agraeix a l’Associació de Dones i a altres voluntaris l’elaboració durant les últimes setmanes de part dels ornaments que s’exposaran pels carrers de la vila. El consistori anima a la resta de veïns a participar en el concurs de guarniment de façanes, racons i carrers.

El municipi oferirà activitats variades dirigides a tots els públics on es barrejarà música, art i gastronomia. Tant dissabte com diumenge es podrà visitar el mercat artesanal que enguany reunirà gairebé una cinquantena de parades pels carrers del poble. Els dos dies també es podrà degustar la tradicional tisana de farigola amb mel i veure el concurs de decoració de façanes. Els seus concursants hauran de tenir acabats els guarniments el diumenge a primera hora del matí. El dissabte s’iniciaran les activitats amb control d’aforament al Parc de la Font d’en Grau organitzades per l’Associació de Joves. El parc acollirà el mercat de segona mà d’onze a dos quarts de nou del vespre i foodtrucks. A les dotze del matí es podrà gaudir d’un vermut amb djceba, conta contes amb Mar d’Estels a dos quarts de sis i actuació musical de Gerard Oriach a les set de la tarda.

El diumenge continuaran els actes amb l’onzena edició del concurs de pintura ràpida adults i la cinquena edició de la categoria infantil pels carrers del poble. Es poden consultar les bases a www.prades.cat/farigola. L’Ajuntament també organitza concurs d’instagram de fotografies relacionades amb la festa amb l’etiqueta #festafarigola2021 amb opció a guanyar un lot de productes alimentaris. A les onze del matí la colla bastonera de Capafonts i els nens de l’Escola Serra de Prades faran un ball de bastons a la Plaça Major i de dotze a dues Five Cats Dixie Street amenitzaran musicalment els carrers de la vila. A dos quarts de sis de la tarda es lliuraran els premis dels concursos de pintura ràpida i de guarniment de façanes al Centre Cívic i tot seguit es presentarà el llibre “La vida tiene tu nombre” de Gal·la Rouge, activista LGTBI de Prades.

Una festa tradicional amb més de 40 anys d’història

La festa, que té més de 40 anys d’història, celebra l’arribada de la primavera a Prades i el seu principal atractiu és el concurs de decoració de façanes amb ornaments florals. El poble, al estar situat gairebé a 1.000 metres d’altura, fins aquestes alçades de l’any no es pot considerar que el clima sigui primaveral. Tradicionalment per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar. Als anys 70, a aquestes reunions de benvinguda a la primavera, començaren a afegir-se altres elements com decoració de façanes, catifes de flors, degustació de sopa de farigola amb mel i aplecs de sardanes i actuacions castelleres fins a arribar als nostres dies amb més de 40 edicions a l’esquena.