Prades s’omple d’alumnes d’escoles ZER en una jornada entorn a la figura de la Reina Margarida

Després de l’èxit de les jornades de la Reina Margarida que es van celebrar aquest passat mes d’agost amb un mitjana de 150 assistents per cada acte, Prades segueix difonent la vida de la Reina, aquest cop per a un públic escolar. Aquest dilluns 24 de setembre Prades ha acollit una jornada dedicada a la figura de la Reina Margarida en la que han participat escoles ZER (zona escolar rural) de Cornudella de Montsant, Ulldemolins, Poboleda i Prades amb un total de 160 alumnes d’educació infantil i primària.

 

Els alumnes han pogut veure una representació teatral de la vida de la Reina Margarida al castell a càrrec de Rat Cebrián amb acompanyament d’Olga Prats al violoncel, a més d’activitats diverses com pintada de murals amb dibuixos de la Reina, visita guiada pel poble pels espais relacionats amb l’època medieval i a l’ermita de l’Abellera així com una mostra d’eines antigues.

 

Prèviament les escoles han rebut llibres de la vida de la Reina de la dibuixant Pilarín Bayés i de la història de la llegenda de l’ermita de l’Abellera.

 

La figura de la Reina Margarida de Prades

 

Margarida de Prades (1387/1388-1429) va esdevenir reina de ben jove, arran del seu matrimoni amb Martí l’Humà, amb l’objectiu d’engendrar un hereu legítim al tron de la Corona catalanoaragonesa. Pocs mesos després de l’enllaç, el rei morí sense haver-se pogut fer efectiva l’anhelada successió. Aquest fet suposà l’extinció del casal de Barcelona i fou l’origen d’un interregne ple d’incerteses i tribulacions que desembocà en l’entronització dels Trastàmara en el Compromís de Casp.