Prades ha tornat a ser l’escenari del Concurs Internacional de Gossos d’Atura

Lídia Bargas, alcaldessa de Prades amb Moisés Tarrés, guanyador del 33è concurs

Moisés Tarrés i el seu gos Mac guanyen el concurs d’enguany

Prades ha celebrat de nou el Concurs Internacional de Gossos d’Atura aquest diumenge 7 d’agost després d’una pausa degut a la pandèmia. A les onze del matí, el camp de futbol municipal s’ha omplert d’uns vuit-cents espectadors que han pogut veure les habilitats dels pastors i els seus gossos en el control del ramat d’ovelles. Enguany hi han participat 13 pastors i 14 gossos provinents del territori català, País Valencià, Euskadi i Mallorca.

El guanyador d’enguany ha estat Moisés Tarrés i el seu gos Mac que han obtingut 223 punts, tot seguit de prop per Hilari Novillo i el gos Beyoncé amb 220 punts i finalment en tercer lloc, Ismael Boix amb Neska amb 176,5 punts. 

El concurs, que ha arribat a la 33ena edició, es va iniciar l’any 1988 i s’ha anat celebrant el primer diumenge d’agost, exceptuant els anys de pandèmia. El concurs és un reconeixement al món del pastoreig en el qual cal un reconeixement a la feina dels pastors en la prevenció d’incendis ja que ajuden a mantenir els boscos netejant el sotabosc.

El concurs consta de dues proves en les quals es premia l’obediència del gos. El gos ha de fer un pas de banderes i conduir el ramat des del punt d’inici fins davant del pastor, intentant que passi per la Portella. Posteriorment el ramat ha de quedar quiet dins del cercle i el pastor ha de treure l’esquella d’una ovella del ramat procurant que la resta del ramat quedi dins el cercle. Finalment el pastor anirà caminant cap a la mànega amb el ramat darrere i s’ha d’aconseguir que entri tot el ramat al corral i tancar la porta. En la segona  prova, els pastors més ben qualificats hauran de recollir el ramat del punt d’inici, portar-lo davant seu i anar al corral fent entrar i sortir les ovelles.

El dibuix del cartell d’enguany ha estat dissenyat amb la col·laboració de Ooso Comics editorial de còmics de Prades. L’editorial és productora de la sèrie original Supercatalà i, entre d’altres, les adaptacions de Mazinger Angels i Cutie Honey en català i castellà. És la primera editorial que edita un manga en basc amb X-Venture, science manga adreçat als infants.