Prades es volca en l’organització de la Festa de la Farigola que comença el proper diumenge

Les decoracions al carrer es podran veure fins el dia cinc de juny

Un any més torna la Festa de la Farigola a Prades. Enguany els actes de la festa amplien dates del dissabte 28 de  maig fins al diumenge 5 de juny. Les decoracions de carrers i façanes són any rere any l’ingredient estrella, a més de la farigola, que es pot degustar en forma de tisana amb mel el primer cap de setmana.

Tradicionalment, per aquestes dates, un cop florida la farigola i coincidint amb la sembra de la patata a Prades, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major a preparar feixos de farigola per assecar donant la benvinguda a la primavera.  

Actualment, també són les dones les protagonistes, des del mes d’octubre inicien les manualitats de ganxet i decideixen quins guarniments es faran , és a principis d’any que es comencen a trobar per treballar més intensament cada dia a les tardes per anar enllestint els treballs. En aquesta edició hi ha participat una trentena de voluntàries impulsades per l’Ajuntament i l’associació de dones l’Abellera, també hi col·laboren l’alumnat de l’escola Serra de Prades i el Grup d’avis de la vila. A banda també es compta amb la col·laboració de l’escola d’horticultura i jardineria i Floresit de Reus.

Aquest any serà una edició molt treballada, com a curiositat s’han fet servir unes 700 troques de llana i en una de les decoracions s’han retallat i enganxat 15.120 anelles. És el divendres quan bona part del poble col·labora activament en el muntatge de les decoracions amb flor natural que requereixen que es facin a última hora.

Agenda d’actes molt variada per a tots els públics

El tret de sortida d’actes de la Festa de la Farigola el dona el mercat artesanal i la degustació de tisana de farigola amb mel a la Plaça Major el dissabte 28 de maig. A les dotze del mig dia, l’amenització musical a càrrec de Five Cats Dixie Street Band acompanyarà els visitants pels carrers del poble. A les cinc de la tarda, els nens podran realitzar jocs de fusta a la Plaça Major. A dos quarts de set del vespre, un concert gratuït a càrrec de Cor Mestral i Prades Cor a l’Església tancarà la jornada. A Instagram qui vulgui podrà optar a guanyar un lot de productes alimentaris participant al concurs amb l’etiqueta #festafarigola2022 durant el primer cap de setmana de la festa. Les bases dels concursos es poden consultar a la web www.prades.cat.

El diumenge 29 de maig, inicia la jornada amb el concurs de guarniment de façanes i per segon dia consecutiu, els visitants podran passejar pel mercat artesanal i tastar la tisana de farigola de mel. A les 9 del matí, s’inicia també el XII Concurs de Pintura ràpida d’adults i el VI Concurs de pintura ràpida infantil. A les 10 del matí, la canalla podrà realitzar tallers a la Plaça dels infants. A dos quarts d’onze, la Stromboli Jazz Band amenitzarà el passeig pels carrers del poble. L’Esbart dansaire de Granollers actuarà a la Plaça Major a la una de la tarda. A dos quarts de sis de la tarda, tindrà lloc el lliurament de premis dels concursos, exceptuant el d’Instagram.

El següent cap de setmana, segueix la festa el dissabte 4 de juny amb el mercat de segona mà organitzat per l’associació de joves al Parc de la Font d’en Grau que inclourà actuacions musicals i l’associació de dones farà un taller de centres naturals.

El diumenge 5 de juny, acaben els actes amb la xerrada “El coratge de la farigola i altres plantes contra la pestilència” a càrrec de l’etnobotànica Júlia Carreras, a la Sala 1 d’Octubre al Centre Cívic. A continuació qui s’apunti amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme podrà realitzar un taller de “Remeis medievals, elaboració de vinagre medicinal”. Fins diumenge 5 de juny es mantindran encara els guarniments.