29 Sep Ajuntaments de les Muntanyes de Prades s’uneixen per fer front a les plantacions de marihuana
Reclamen també recursos per tal de regular l’activitat turística a l’entorn natural i patrulla de mossos estable
El passat dilluns 20 de setembre es van reunir ajuntaments de tres comarques diferents de les Muntanyes de Prades per tractar problemàtiques comunes de pobles rurals on cal una acció conjunta i coordinada a causa de la manca de recursos.
Un dels temes tractats en la reunió per part dels alcaldes dels municipis de Prades, Vilanova de Prades, Capafonts, l’Albiol, Arbolí, La Febró i Mont-ral va ser la proliferació de camps de plantacions de marihuana. Els ajuntaments volen impedir que prosperi el cultiu il·legal de marihuana a les Muntanyes de Prades i manifesten la voluntat de col·laborar activament amb els mossos, a qui agraeixen la seva tasca per aconseguir erradicar aquesta activitat delictiva.
Des dels consistoris es vol traslladar de forma pública la demanda d’una patrulla estable de mossos, 24 h continuades, per l’estiu vinent, tal com en van constatar la urgència anteriorment.
Fomentar un turisme respectuós amb l’entorn
Per altra banda, es reclamen recursos per un turisme familiar respectuós amb l’entorn. Un dels objectius dels municipis de les Muntanyes de Prades és fomentar aquest perfil de visitant. Part dels municipis ja tenen el segell de turisme familiar des de l’any 2014 juntament amb catorze allotjaments, quatre empreses d’oci, quinze punts d’informació i nou restaurants, i es vol seguir treballant en aquesta línia.
Aquest estiu, per segon any consecutiu, s’han viscut aglomeracions en els accessos a alguns espais naturals com els gorgs. La manca de recursos de petits municipis rurals ha dificultat la gestió d’aquesta problemàtica. Els ajuntaments apunten que com a conseqüència de la pandèmia s’està fent un ús descontrolat de la natura de la que se n’està abusant. Per tal d’evitar un mal ús de l’espai natural s’han contractat aquest estiu agents cívics, s’ha senyalitzat i regulat els accessos i estacionament o millorat la recollida de residus als espais naturals gràcies a la línia d’ajuts de la Diputació de Tarragona. De totes maneres els ajuntaments reclamen més recursos i demanen als visitants que aparquin a les zones habilitades i mantinguin una actitud cívica envers l’entorn.